SAVETI ZA ZDRAVE I LEPE NOKTE

Lepe i negovane ruke odraz su žene koja drži do sebe. Neka briga o vašim rukama bude deo dnevne rutine. Zaštitite ih kremom i rukavicama, kako bi i vaš manikir u punom sjaju došao do izražaja.

Redovna nega je ono što je najbitnije. Potrebno je, posebno u toku zimskog perioda, da steknete naviku da svakodnevno mažete ruke posle pranja, kao i uveče, pred spavanje. Uvek u torbi možete poneti neko manje, praktično pakovanje kreme za ruke.

Zaštita je takođe izuzetno važna. Kada čistite kuću ili perete sudove, poželjno je da nosite zaštitne rukavice. Razlog je jednostavan – većina deterdženata sadrži hemikalije koje štete noktima.

Mnogo je načina da svojim noktima pružite negu i kod kuće. Pre sređivanja noktiju, uklonite lak za nokte i potopite svoje ruke u mlaku vodu. Ovim postupkom ćete omekšati kožu. Nežno pogurajte zanoktice koristeći specijalni štapić za njih. Nije preporučljivo seći zanoktice makazicama ili canglama, jer su one veoma osetljive.  Potrudite se da svoje nokte ne sečete makazicama već da ih oblikujete turpijom. Turpijajte nokte u jednom smeru kako ne bi postali slabi i lako lomljivi.

Kada imate negovane nokte, možete se igrati sa bojama i nositi moderan manikir. Koristite prozirnu bazu kako biste zaštitili pločicu nokta a zatim svoju omiljenu nijansu laka za nokte koji se nanosi u dva tanka sloja .

Jednom mesečno na Vaše nokte nanesite masku. Evo jednog predloga – pomešajte sok od limuna sa medom, nanesite direktno na nokte i ostavite da stoji 30 minuta. Videćete neverovatan efekat prirodnih sastojaka.

I za kraj savet koji je možda i najvažniji. Vodite računa o ishrani i načinu života jer su problemi sa noktima često posledica loše ishrane i stresa.

Za Ivanails piše,

Ivana Stupar 😊

×

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, stojimo na raspolaganju.

× Chat